Veelgestelde vragen

Wat kan 2Bflex uitzendbureau voor mij betekenen?

Ben jij opzoek naar een leuke en uitdagende baan? Dan staat 2Bflex voor jou klaar om je hierbij te helpen!

2Bflex vindt persoonlijk contact en betrokkenheid heel belangrijk. Op deze manier kunnen wij namelijk het beste aansluiten bij de wensen van onze uitzendkrachten. Door middel van een persoonlijk gesprek bij ons op kantoor komen wij erachter of je op zoek bent naar een fulltime-, parttime-, bij- of vakantiebaan. We hebben veel verschillende vacatures en zijn gespecialiseerd in het zogenoemde ‘doen-werk’ en zijn actief in veel verschillende sectoren.

Door een persoonlijke inschrijving kunnen wij samen met jou op zoek naar en baan die bij jou past. Wij gaan direct voor jou op zoek naar een passende baan. Jouw wensen staan daarbij voorop!

Wat neem ik mee naar een inschrijving?

• Origineel en geldig identiteitsbewijs (paspoort, ID-kaart of verblijfsdocument)
• Origineel en geldig rijbewijs (indien je hiervan in het bezit bent);
• Bankrekeningnummer;
• Up-to-date CV;
• Diploma’s, getuigschriften en certificaten (b.v. VCA, heftruckcertificaat enz.)

Wat zijn werkbriefjes ?

Werkbriefjes worden gebruikt om de door jou gewerkte uren door te geven aan 2Bflex. Het kan zijn dat het bedrijf waar je werkt dit voor je doet, maar vaak ben je hier zelf verantwoordelijk voor.

De werkbriefjes ontvang je van 2Bflex bij het ingaan van je dienstverband en lever je wekelijks bij ons in. Voordat je een werkbriefje inlevert controleer je of deze volledig en correct is ingevuld en is voorzien van een handtekening van het bedrijf waar je hebt gewerkt.

De werkbriefjes kun je via de post opsturen naar 2Bflex maar deze mag ook via de mail (middels scannen) of WhatsApp (middels een foto van het werkbriefje) naar ons worden verstuurd. Wanneer je dit wekelijks voor woensdag doet, zorgt 2Bflex ervoor dat de uren uiterlijk vrijdag aan jou worden uitbetaald.

Wat doe ik wanneer mijn werkbriefjes op zijn?

Wanneer je geen nieuwe werkbriefjes meer hebt, geef je dit door aan 2Bflex. Je kunt bij ons nieuwe werkbriefjes ophalen op kantoor of wij sturen ze zo spoedig mogelijk naar je toe wanneer je niet in de gelegenheid bent om langs te komen.

Wanneer ontvang ik mijn salaris?

Elke donderdag verloont 2Bflex de gewerkte uren. Wanneer jij voor woensdag je uren hebt ingeleverd, ontvang je uiterlijk vrijdag je loon.

Let op: Om de gewerkte uren te kunnen verlonen moeten de werkbriefjes compleet en duidelijk zijn ingevuld en zijn voorzien van een handtekening.

Wanneer ontvang ik mijn loonstrook?

Elke donderdag ontvang jij je loonstrookje per mail. Zorg er daarom voor dat 2Bflex een email adres heeft waar het loonstrookje naartoe gestuurd kan worden.

Wanneer jij je werkbriefje volledig en ondertekend hebt aangeleverd bij 2Bflex, zal jij je loon ontvangen en een bijbehorend loonstrookje.

Ontvang ik een jaaropgave?

Iedereen die bij 2Bflex werkt of heeft gewerkt ontvang in maart via de mail een jaaropgave. Deze jaaropgave wordt eenmaal versterkt.

Wanneer ontvang ik mijn vakantiegeld?

In mei ontvangt iedereen die bij 2Bflex werkt vakantiegeld.

Wat zijn reserveringen?

Reserveringen is een percentage dat je opbouwt voor vakantiedagen, vakantiegeld en kort verzuim. Elk uur dat jij werkt spaar je deze op. Wanneer jij een snipperdag wilt opnemen omdat je naar de tandarts of dokter moet, of je gewoon een dagje vrij wilt nemen, kun je deze opgespaarde reserveringen inzetten. Dit doe je door dit eerst aan te vragen bij het bedrijf wat je werkt en daarna de reserveringen aan te geven op je werkbriefje.

Je kunt nooit in de ‘min’ komen te staan aan reserveringen. Wanneer je geen reserveringen (meer) hebt maar wel een vrije dag wilt opvragen valt dit onder onbetaald verlof.

Hoe weet ik wat mijn tegoed aan reserveringen is?

De reserveringen die je hebt opgebouwd worden bijgehouden en voor je uitgerekend. Het tegoed kun je terug vinden onderaan je loonstrookje.

Bij wie moet ik een ziekmelding doorgeven?

Wanneer je door ziekte niet kunt werken meldt je dit voor aanvang van de werkdag bij de leidinggevende van het bedrijf waar je werkt.

Bij 2Bflex geef je voor 10 uur je ziektemelding door. op deze manier kunnen wij zo snel mogelijk vervanging zoeken voor jou (wanneer dit nodig is).

Mocht je buiten kantooruren een ziektemelding willen doen, spreek dan onze voicemail in. Benoem duidelijk je naam, telefoon nummer en de aard van de ziekte. Vermeld daarnaast bij welk bedrijf je werkt en vertel welke werktijden je zou hebben wanneer je wel die dag zou werken.

Tijdens jouw ziekteperiode ben je verplicht om 2Bflex op de hoogte te houden van jouw situatie en moet je bereikbaar zijn.

Hoe ziet mijn CAO eruit?

2Bflex hanteert altijd het CAO van de inlenende partij.

Wel hangt het CAO waar je onder valt af van jouw werkervaring in de sector waar je gaat werken. Wanneer je bijvoorbeeld timmerman bent van beroep en werk vindt in de bouwsector, dan val je onder de inlenersbeloning en wordt je volgens het CAO van de bouwsector verloond. Wanneer je geen timmerman bent en je nog geen ervaring hebt opgedaan in de bouwsector, zul je het eerste half jaar onder het CAO van ABU vallen en verloond worden.