Re-integratie

11

Sollicitatietraining en -coaching

Maakt werkzoekenden zichtbaar

Ben je zat van het thuis zitten en kan je niet wachten om weer aan de slag te gaan? 2Bflex sollicitatietraining en -coaching helpt je in je zoektocht naar passend en duurzaam werk. Ieder mens is anders en iedere wens is anders. In een persoonlijk intakegesprek gaan we kijken naar jouw wens ten aanzien van werk. Opleiding, werkervaring en duur van werkloosheid zijn daarin niet van belang. Als je graag wilt werken, dan helpen wij jou graag!

Het gevarieerde team van 2Bflex re-integratie bestaat uit ervaren, betrokken én resultaatgerichte specialisten. We zijn afkomstig uit de re-integratie- en uitzendbranche en beschikken over een groot netwerk. We hebben 1 gezamenlijk doel. Jou aan een passende baan helpen in jouw regio.

De deelnemers van 2Bflex re-integratie omschrijven het traject vaak als ‘persoonlijk’, ‘motiverend’ en ‘effectief’. We zijn erg trots dat de deelnemers ons traject met een 8,7 beoordelen en dat we al jaren een zeer hoog uitstroompercentage naar werk hebben gerealiseerd.

Ben je geïnteresseerd? Meld je dan zo snel mogelijk aan bij jouw (werk)coach en wie weet kun je binnenkort al starten met het traject!

Trainingen en Workshops

2Bflex helpt werkzoekenden zichtbaar te worden door ze de juiste inzichten en handvatten te geven waarmee ze gezien worden op de arbeidsmarkt. Onze trainingen en workshops zijn interactief, praktijk- en resultaatgericht. Maar ook vaak confronterend, niet als doel op zich, maar om te zorgen voor bewustwording en het veranderen van een bepaalde mindset. Wij werken daarom bij voorkeur in kleine(re) groepen (max 10), zodat alle deelnemers gegarandeerd zijn van persoonlijke aandacht en zich vrij voelen in een vertrouwde omgeving.

Voor een werkzoekende is het hebben van een goed CV en een goede sollicitatiebrief alléén geen garantie voor het vinden van een baan. Het is belangrijk om gehoord, gezien én gevonden te worden en daar zijn onze trainingen op gericht. 

Training De sollicitatie Bootcamp

Deze training is opgebouwd uit 3 trainingen (dagdelen)

• Training 1 Mijn profiel – ‘wie ben ik’

o Wie ben ik?/wat kan ik?/wat zoek ik?
o Wat heb ik tot nu toe gedaan? En waarom is het (nog) niet gelukt?
o Sollicitatiebrief
o CV plus professionele profielfoto
o Social Media (mijn profiel)

• Training 2 Aan het werk! – ‘gehoord en gezien worden’

o Social Media (hoe inzetten bij vinden van een baan)
o Telefonisch contact n.a.v. een vacature
o Smart doelen
o Jouw boodschap in één minuut (elevator pitch)
o Sollicitatie Outfit (tips en adviezen)

• Training 3 Het sollicitatiegesprek – ‘hier ben ik’

o Sollicitatievragen voorbereiden
o Positief antwoorden
o Sollicitatiefilm
o Jouw boodschap in één minuut (oefenen)
o Sollicitatiegesprek oefenen met échte werkgever/recruiter
o Sollicitatie Outfit (check)

————————————————–

• Aantal deelnemers per training: maximaal 10
• Tijdsduur training/coaching: 3 dagdelen (2 wekelijks)/1 maand
• Deelnemer heeft een jaar lang gratis toegang tot het 2Bflex platform
• Voorwaarde voor deelname: gemotiveerde, arbeidsfitte deelnemers
• Locatie: Niekerk of in-company

Training De Sollicitatie Salon

Onderzoek wijst uit dat recruiters gemiddeld in zes seconden een CV beoordelen*. Bedrijven willen geen standaard brief en CV, maar een gerichte en overtuigende sollicitatie die volledig op de organisatie en functie is afgestemd. Om er positief uit te springen moet de sollicitant opvallen en gezien worden!
In deze intensieve maar ook interactieve training leren wij de deelnemer hoe hij/zij een sollicitatiebrief en CV kan aanpassen aan de vacature eisen. Daarnaast leert de deelnemer hoe hij in een sollicitatiegesprek de werkgever moet overtuigen dat hij de juiste kandidaat is voor de vacature.
Na deze cursus weet de deelnemer hoe hij zich goed voor kan bereiden op een sollicitatiegesprek en zal hij zelfverzekerd het gesprek ingaan wat zijn kans op het gewenste resultaat enorm zal vergroten; een (nieuwe) baan!

• Training – De Sollicitatie Salon

o Sollicitatiebrief
o CV plus professionele profielfoto
o Sollicitatie Outfit (tips en adviezen)
o Sollicitatiegesprek oefenen met échte werkgever/recruiter

————————————————–

• Aantal deelnemers per training: maximaal 10 (individueel ook mogelijk)
• Tijdsduur training: 1 dag plus 2 tot 3 uur voorbereiding ( individueel 1 dagdeel)
• Deelnemers kunnen na de training hun CV en sollicitatiebrief nogmaals door ons laten checken voor een sollicitatie en hebben een jaar lang gratis toegang tot het 2Bflex platform
• Locatie: Niekerk, of in-company

*(bron: Intermediair/the ladders)

Training Heb je even voor mij?

Veel mensen vinden het lastig; telefoneren naar een potentiële werkgever. Stotteren, knikkende knieën, uitstellen…. Waarom eigenlijk? Omdat je niet weet wie je aan de lijn krijgt? Omdat je jouw gesprekspartner niet kan zien? Omdat het een momentopname is en je alles wat je zegt niet kunt uitgummen of wissen? Allerlei redenen om niet te bellen, maar waarom dan deze training? 1 reden waarom je juist wél zou moeten bellen….je bent in beeld!

Sollicitanten die bellen naar aanleiding van een vacature, staan met 1-0 voor op sollicitanten die niet bellen. Op het moment dat de sollicitant belt, is het sollicitatiegesprek eigenlijk al begonnen. Hij/zij is al in beeld vóórdat de daadwerkelijke selectie begint. Daarnaast geeft het de sollicitant waardevolle informatie die hij/zij ook weer in zijn of haar brief kan verwerken.

• Training – Heb je even voor mij

o Hoe voer je een telefoongesprek n.a.v. een vacature
o Welke vragen stel je (en welke juist niet)
o Wanneer bel je nog meer (na sluitingsdatum, na afwijzing)
o Rollenspel; oefenen, oefenen, oefenen
o Jouw boodschap in één minuut (elevator pitch)

————————————————–

• Aantal deelnemers per training: maximaal 6 (individueel ook mogelijk)
• Tijdsduur training: 1 dagdeel
• Locatie: Niekerk, of in-company

Ervaringen Deelnemers

Door gezondheidsproblemen heb ik 4,5 jaar thuis gezeten en daardoor ben ik in de bijstand terecht gekomen. Via de gemeente kwam ik bij 2Bflex. Bij het eerste gesprek met Lizanne viel mij op dat ze super enthousiast is en dat was erg prettig. We hadden een leuke groep van 10 lotgenoten. We leerden sollicitatie brieven schrijven, de advertenties goed te bekijken wat er precies gevraagd werd en kregen huiswerk mee. Door de leuke sfeer voelde het niet als een verplichting. Na een paar week al zei Kornelis: Ik denk dat ik een re-integratie plek voor je heb die precies bij je past. Ik kon bij een groothandel voor bouwmaterialen aan de slag voor 15 uur in de week. Dat beviel zo goed dat ik nu een vast contract heb voor 40 uur in de week.

Jaap

Mijn ervaring met het re-integratietraject van 2BFlex kan ik als zeer positief bestempelen. Na de trainingen in groepsverband ging het over in persoonlijke coaching gesprekken, waarbij je je persoonlijk gestelde doelen in de praktijk ging brengen. Het hele traject was helder, to the point en absoluut haalbaar. Zo vond ik binnen 2,5 maand een baan als begeleider in de gehandicaptenzorg.

Ella

Het traject bij 2Bflex heb ik als zeer prettig ervaren. In de training en begeleiding naar werk word je goed voorbereid op mogelijke sollicitaties, leer je jezelf goed presenteren, en leer je ook duidelijk aan te geven wat er van jou verwacht kan worden.
Op zoek naar werk wordt er rekening gehouden met persoonlijke wensen, voorkeur en kwaliteiten. Erg prettig, want als alleenstaande moeder van 3 kinderen is niet alles haalbaar.
Ook de persoonlijke benadering, en de openheid waarmee alles besproken en behandeld wordt heeft mij enorm gemotiveerd, en een veilig een zeker gevoel gegeven in de situatie op zoek naar werk.
Enkele weken nadat mijn traject was gestart werd me al een leuke baan aangeboden, afgestemd op mijn persoonlijke kwaliteiten en mogelijkheden, èn waar ik direct kon beginnen. De persoonlijke betrokkenheid en begeleiding bleef, erg fijn!
Na enkele maanden als uitzendkracht gewerkt te hebben heeft mijn huidige werkgever mij een contract aangeboden, en werk ik met plezier in een leuk team.

Marchien